Sy-ann_logo

Afrika


Safari

Kenia

Magisch KENIA.

Een Safari in Kenia biedt de mogelijkheid om zijn wilde dieren populatie te observeren, ruige landschappen, de Indische Oceaan en de kleurrijke bewoners van Afrika's grote vlakten te ontdekken. De uitzichten over de gouden graslanden bezaaid met acaciabomen en meanderende rivieren zijn oogverblindend en stralen een gevoel van verwondering uit in dit natuurlijk amfitheater van de wereld.
Mombasa een oord van rust, zon, plezier aan de hagelwitte kust van de warme Indische oceaan.

Amboseli NP ligt aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5.895m). De berg domineert elk aspect van het park en vanuit Amboseli heeft u het beste uitzicht op de besneeuwde top. Het fragiele ecosysteem van het park ondersteunt een verscheidenheid aan wild en is beroemd om zijn grote kuddes olifanten. Moerassen en bronnen, gevoed door ondergrondse rivieren van de smeltende sneeuw van de Kilimanjaro, bieden een drinkplaats voor de wilde dieren en vogels tijdens het droge seizoen.

Tsavo East/West National Park is een van de oudste en grootste parken in Kenia. Het is de thuishaven van de grootste kuddes olifanten van het land, evenals van grote troepen leeuwen.

Via de schilderachtige Great Rift Valley met een adembenemend uitzicht op Mount Longonot, Lake Naivasha met zijn indrukwekkende ligging aan de voet van de Rift Valley Escarpment. Het meer is een belangrijk hortcultuurgebied van Kenia. Via een boottocht op het meer tot Crescent Island. Verder naar Lake Nakuru National Park, beroemd als thuishaven van duizenden kleine en grote flamingo's.

Masai Mara is een van Afrika's grootste wildreservaten. Met acacia's bezaaide vlaktes, met bomen omzoomde rivieren en bossen zijn overvloedig met wilde dieren en een scala aan vogels. Het wild spotten is het hele jaar door spectaculair; u kunt een groep leeuwen hun prooi zien besluipen, een kudde olifanten en hun fascinerende sociale structuur observeren, of groepen nijlpaarden zien wentelen in de rivieren. De Mara is gastheer voor een van de wonderen der natuur - de Grote Wildebeest Migratie. Naar schatting twee miljoen dieren trekken het hele jaar door door Tanzania en Kenia, de regen volgend. Rijden in noordelijke richting van de provincie langs de ananas- en koffieplantages en over de evenaar naar Ol Pejeta Conservancy. Maak een korte stop bij de evenaar. Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is opname centrum voor chimpansees die gered zijn uit traumatische situaties.

Samburu NP: Op zoek naar zeldzaam wild dat alleen ten noorden van de evenaar te vinden is, zoals de netvormige Nijlgiraffe, Grevy's zebra, Beisa Oryx, Gerenuk en Somalische struisvogel. Samburu ligt in het uitgestrekte, hete en dorre noorden van Kenia en grenst aan Buffalo Springs en Shaba National Reserves.

Voorbeeld reizen om Kenia te ontdekken op eenvoudige aanvraag.

moreinfo >
 

Indische oceaan

Mombasa

Indische oceaan: Paradijselijke escapades aan levendige Swahili kust.

Mombasa: Mysterieuze  havenstad met levendige kustresorts.   
Mombasa heeft een rijke geschiedenis en is een fascinerende bestemming met diverse attracties, waaronder het zeeleven, hotels van wereldklasse en een vriendelijke sfeer. Het tropische klimaat het hele jaar door maakt het een geweldige bestemming vol activiteiten voor alle leeftijden.
Historische plaatsen zoals Fort Jesus, een historisch Portugees fort dat over de haven waakt, en Old Town waar de lucht altijd zwaar is van de geur van specerijen, zijn enkele van de attracties die Mombasa kenmerken.
Het moderne Mombasa is een stad van grote diversiteit, rijk aan de Swahili-cultuur waar iedereen welkom is en snel wordt opgenomen in de grote smeltkroes van de kust.

Ongerepte stranden en kuststadjes
De kustlijn van Kenia heeft witte zandstranden en warm tropisch blauw water.  Geniet van de ongerepte stranden, de zeebries, de ontspannen sfeer, de vredige eilanden en de watersportactiviteiten die u versteld zullen doen staan. Gun uzelf een pauze van de wildlife safari's en ontspan in relaxte strand resorts langs de kustlijn.  De kustplaatsen van Kenia zijn doordrenkt met een rijke cultuur die bezoekers herinnert aan hun charmante geschiedenis en erfgoed. Verken de kustplaatsen Mombasa, Malindi, Watamu, Diani en Lamu voor een levenservaring.  Als u op zoek bent naar een strandvakantiebestemming die even opwindend als mooi is, zult u geen betere keuze vinden dan Magisch Kenia!

moreinfo >
 

Eindeloos Tanzania

Tanzanie

Eindeloos Tanzania.

Een Tanzania-safari biedt uitstekende mogelijkheden om wild te bekijken in een dramatisch decor van besneeuwde bergtoppen, vulkaankraters en de Masai-steppe van eindeloze vlaktes.  De grote migratie van de Serengeti staat bekend om het grote aantal wilde dieren. Er zijn veel grote katten en hordes gnoes, zebra's en Thompson's gazellen die elk jaar over de graslanden trekken, met dramatische rivieroversteken langs het pad van deze Grote Trek.

De natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit van Tanzania, met de Kilimanjaro, Zanzibar, de Serengeti en de Ngorongorokrater in één land. Maak een trektocht naar de top van de Kilimanjaro, de hoogste top van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Mis een bezoek aan de exotische specerijeneilanden van Zanzibar niet voor een infusie van geuren en architectuur in het historische Stone Town.

Northern Circuit
Serengeti National Park / Tarangire National Park / Ngorongoro Conservation Area / Lake Manyara National Park / Arusha National Park

Tanzania Mountains
Mount Kilimanjaro / Mount Meru / Ol Doinyo Lengai

Western Circuit
Katavi National Park / Gombe National Park / Mahale Mountains National Park

Tanzania Coastal
Zanzibar Beach Holidays

Voorbeeld reizen om Tanzania te ontdekken op eenvoudige aanvraag.

moreinfo >
 

Het land van de duizend heuvels.

Rwanda

Het land van de duizend heuvels.

Rwanda staat bekend als het land van de duizend heuvels. Het prachtige landschap en de warme, vriendelijke bevolking bieden unieke ervaringen in een van de meest opmerkelijke landen ter wereld. Het is gezegend met een buitengewone biodiversiteit, met ongelooflijke wilde dieren die leven in de vulkanen, het regenwoud en de uitgestrekte vlaktes.

De unieke kans om gorilla's in hun natuurlijke habitat te zien is onvergetelijk, sommigen zeggen zelfs levensveranderend. Ontmoetingen met gorilla's tijdens hun dagelijkse bezigheden worden zorgvuldig beheerd, met deskundige spoorzoekers en gidsen die kleine groepjes toeristen op met bamboe bedekte hellingen leiden om een kostbaar en ontzagwekkend uur door te brengen op slechts een paar meter afstand van de zachtaardige wezens.

INSPIREREND RWANDA.

Onze Rwanda Active reisroute omvat alle iconische attracties waar Rwanda beroemd om is.  Van het moderne stadsgevoel van Kigali tot de glooiende heuvels van het platteland, we fietsen, kajakken en trekken van de bruisende straten van de hoofdstad en de uitgestrekte savannes en meren van Akagera National Park, naar de weelderige groene regenwouden van Nyungwe National Park, langs de sprankelende kustlijn van Lake Kivu en eindigend in de schaduw van gedoofde vulkanen op zoek naar bedreigde berggorilla's in het Volcanoes National Park.

ACTIVITEITEN: Safari, Primaten Speuren, Varen, Kajakken, Mountainbiken, Trekking.

Rwanda organiseert WK wielrennen in 2025: 

Beleef het met ons en vraag info.

Voorbeeld reizen om Rwanda te ontdekken op eenvoudige aanvraag.

moreinfo >
 

De parel van Afrika

Uganda

Majestueuze bergen, eindeloze bossen en diverse wilde dieren hebben van "de parel van Afrika" een unieke schoonheid gemaakt. Oeganda's ongerepte pracht geeft bezoekers een aangenaam, comfortabel gevoel dat helpt om op te laden en nieuwe energie op te doen.

Wandelen met gorilla's door de jungle, wildsafari's, chimpansee tracking, legendarische Nijl Rafting, Ruwenzori Mountains en talloze andere spannende activiteiten wachten op u!


Reisideeën om van te dromen

De rijkdom aan wilde dieren en de diversiteit van Oeganda's landschappen is uniek.

De veelzijdigheid van dit land overtreft alle andere typische Afrikaanse safari-landen. In geen enkel ander land zul je op één dag zoveel verschillende dieren ontdekken als in Oeganda.

Oeganda is bij de meesten alleen bekend als gorillabestemming, maar Oeganda biedt zoveel meer.

Naast 10 nationale parken met het typische Afrikaanse wildlife, is Oeganda een topvogelbestemming - er zijn meer dan 1000 verschillende vogelsoorten te spotten.

We kunnen ook wandel- en bergtochten organiseren naar Mount Elgon of Ruwenzori,

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je speciale wensen hebt om je Uganda-droom waar te maken.

moreinfo >